Ontdek de blog!

2x yoghurt recepten voor een lekkere lunch of snack

Met de maand mei in het vooruitzicht zijn we toch al een heel eind in het voorjaar. De bomen zijn weer groen, de planten krijgen hun bloemen en overal poppen lammetjes, kuikens en andere schattige fluffy dieren op. Omdat de temperaturen de aanstaande week weer verder zullen stijgen, delen we graag twee heerlijk frisse en zonnige yoghurt variaties met je die je perfect kunt maken als lunch, snack en zelfs als ontbijt!

Onze favoriete zonnige yoghurt variaties

Met yoghurt kun je ontzettend veel kanten op. Vrijwel elke variatie kun je ermee creëren. Of je nou fan bent van aardbeien, mango of juist van avocado; niks is te gek! Je kunt er altijd een yoghurt variatie mee maken. Kijk maar naar onze maandspecials van februari.

Strawberry Breeze

De Strawberry Breeze was het yoghurtje van de maand van juli 2023. Voor deze yoghurt heb je een aantal ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.

  • Schaaltje
  • Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
  • Verse aardbeien (hoeveelheid afhankelijk van het schaaltje)
  • Stukjes witte chocolade
  • 3 walnoten
  • Eventueel een klein takje munt


Bereiden:

  1. Pak het schaaltje en vul dit voor de helft met biologische hangop of yoghurt.
  2. Was vervolgens de aardbeien en snijd deze in vier delen. Voeg ze toe aan de yoghurt door ze te verspreiden over de ene helft van het yoghurtje.
  3. Verkruimel de witte chocolade en verdeel die zoals op de foto naast de aardbeien.
  4. Breek de walnoten in stukjes en voeg deze toe aan de aardbeien. Je kunt altijd iets meer toevoegen voor wat extra vetten.
  5. Tot slot voeg je het kleine takje munt toe en voilà! Je kunt genieten van een heerlijk zonnig yoghurtje.

The Peachy Passion

Met The Peachy Passion reizen we af naar het zonnige Italië. Dankzij de passievrucht, wilde perzik en de krokante Cantuccini vormt dit yoghurt een waar feestje. Ken je de typisch Italiaanse Cantuccini? Dit zijn Italiaanse amandelkoekjes afkomstig uit de regio Toscane. Zij vormen de kers op de taart van dit heerlijke yoghurtje. Voor dit yoghurtje heb je de volgende ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.

  • Schaaltje
  • Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
  • 2 tl Frambozensaus (te vinden in de supermarkt en afhankelijk van hoeveelheid yoghurt naar smaak te gebruiken)
  • 1 passievrucht
  • Stukjes wilde perzik
  • 3 Cantuccini
  • Eventueel een takje munt


Bereiden:

  1. Pak het schaaltje en begin met het aanbrengen van een laagje frambozensaus. Mocht je tijdens het eten van het yoghurtje de frambozensaus vrijwel niet proeven, voeg er dan nog een extra theelepel aan toe.
  2. Voeg de biologische hangop of yoghurt toe aan het schaaltje. Vul hem tot iets meer dan de helft.
  3. Snijd de passievrucht open en verdeel de inhoud over de hangop/yoghurt heen.
  4. Was de wilde perzik, snijd het in stukjes en plaats de stukjes op het yoghurtje.
  5. Breek de drie Cantuccini koekjes in stukjes en voeg die toe aan het yoghurtje.
  6. Steek vervolgens het takje munt in het midden van het yoghurtje en voilà! Genieten maar!


Welke van de twee yoghurtjes ga jij namaken? Deel jouw creatie vooral met ons via Instagram door ons te taggen op @foodmatterzcafe. We genieten graag met jou mee.

misschien vind je dit ook leuk?

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen
Koffie Weetjes

De wereld van cafeïne

Cafeïne is de meest gebruikte drug op aarde. Je hebt maar een aantal dagen nodig om je lichaam “verslaafd” te laten raken aan een bepaalde hoeveelheid cafeïne. We weten het eigenlijk allemaal wel: cafeïne is niet per se goed voor je lichaam. Maar wat is cafeïne nou eigenlijk, waarom vinden

Lees verder »
Latte art | hoe maak je latte art als een echte barista | Latte art barista | barista latte art | koffie barista | koffie maken als barista
Koffie Weetjes

De Nederlandse Koffiecultuur

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 150 liter koffie per jaar drinken? De meeste Nederlandse koffiedrinkers starten hun dag met een lekker kopje koffie of een variatie daarop, zoals een cappuccino of latte macchiato. In tegenstelling tot de Italianen hebben Nederlanders daarnaast nog een, zoals de Italianen dat noemen, “foute” gewoonte,

Lees verder »
Drie koffie recepten | Koffie inspiratie | latte macchiato variaties | latte macchiato recepten | koffie met siroop | Latte macchiato met siroop | Liefde voor koffie | recepten
Recepten

3x zoete koffie variaties voor jouw Valentijn

Ware liefde, er is niks mooiers dan dat. Liefde is overal. Vaak denken we dat we een ander nodig hebben om de liefde te kunnen ervaren, maar niks is minder waar. Liefde is iets wat inderdaad tussen mensen ontstaat, maar je kunt ook heel veel liefde voelen voor jezelf en

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen