Laat je inspireren door onze blogs

Winterklaar met een goede detox

Het najaar is het perfecte seizoen om je lichaam en geest grondig te reinigen met een fijne detox. Detoxen is eigenlijk niks meer dan het opruimen van je lichaam. Dit doe je door het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen die geheel vrij zijn van suikers en andere onnodige toevoegingen. Op deze wijze bevrijd je je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. Het creëert een soort reset, waardoor je je lichaam geheel winterklaar maakt! Ben je benieuwd hoe detoxen precies in zijn werk gaat en hoe je het lichaam hierbij kunt ondersteunen? Lees dan snel verder!

Hoe werkt detoxen

Je lichaam is een heel mooi en krachtig mechanisme. Dankzij de lever, de nieren en het maagdarmkanaal is het lichaam in staat om zelf de toxische stoffen al zoveel mogelijk op te ruimen. Zo zorgt het lichaam ervoor dat het optimaal blijft functioneren.

Het lichaam en haar opruimmechanisme zijn in staat om de meeste giftige stoffen te verwerken, op te ruimen en uit te scheiden. Daarom worden stoffen die direct of indirect aan onze dagelijkse voeding worden toegevoegd, zoals E-nummers of bestrijdingsmiddelen niet opgestapeld in het lichaam. Zoals we eerder al eens benoemd hebben in de Academy, betekent dat niet dat deze stoffen geheel onschuldig zijn voor ons systeem, maar daarvoor verwijzen we je graag naar een van de eerdere Academy mails. 

Ondanks dat ons lichaam zo’n mooi afvalverwerkingssysteem bevat, kan een volledig reset zo af en toe geen kwaad. Je helpt het lichaam namelijk om volledig schoon te worden. Op deze wijze krijg je meer energie, krijg je een gezonder en slanker lichaam, ben je beter bestand tegen stress en depressie, heb je minder hoofdpijn en minder last van maag- en darmklachten. Vele mooie voordelen dus!

Waarom detoxen in de herfst?

Nu de dagen weer korter en donkerder worden, beginnen velen last te krijgen van de welbekende winterdip. Je merkt het direct aan je systeem dat het weer moet schakelen. Door in de herfst je lichaam te laten detoxen, zorg je voor een goede basis voor de winter. Niet alleen verkleint het de kans op een winterdip, maar is ook je weerstand hoger in de koudere maanden.

Hoe detox je?

Detoxen kan je op vele manieren doen. In de meeste gevallen is het eten van seizoensgroenten en -fruit en het achterwege laten van onnodige toevoegingen, zoals E-nummers en cafeïne al voldoende om het lichaam te reinigen. Uiteraard kan je daar verschillende varianten op toepassen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen nog meer warme gerechten te nuttigen om jezelf zo ook meer te laten gronden.

pure cacao | gezond leven | detox je lichaam | Ayurveda | Food Matterz Groningen | koffiebar Groningen | Goede koffie Groningen | Gezond en lekker eten Groningen

Een ander product dat een mooie ondersteuning is tijdens een detox periode is pure cacao. Pure cacao is een superfood dat je systeem support. Zo heeft het onder andere een gunstig effect op je hart en vaten, je bloedsuikerspiegel en je nachtrust. Cacao heeft nog veel meer voordelen. Het is bijvoorbeeld rijk aan essentiële mineralen, zoals magnesium, ijzer en koper. Met name magnesium is een stof waarvan wij vaak te weinig hebben. Magnesium is belangrijk voor je hersenen, je stofwisseling en je immuunsysteem. Daarnaast helpt magnesium om je spieren, botten en tanden sterk en gezond te houden. Met name in het najaar is het gebruik van cacao van groot belang. Het heeft namelijk een heel groot voordeel: het heeft een positief psychologisch effect. Het vergroot je geluk doordat cacao fenylalanine, serotonine, tyramine en anandamine bevat; allemaal stofjes die je blij en opgewekt maken. Perfect dus om die winterdip te voorkomen!

De 100% pure cacao van Awaken by Nature kun je hier perfect voor gebruiken. Het is 100% natuurlijk en van premium kwaliteit. Je vindt de cacao in poedervorm en in cacaostukjes bij ons in de winkel.

Succes met detoxen! Wij weten zeker dat je het de moeite waard zult vinden.

misschien vind je dit ook leuk?

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen