Ontdek de blog!

Lunch recept: de Spicy Cheesy Salsa

Het is de hoogste tijd om weer eens een lekker lunch recept met jou te delen. Dit keer kozen wij voor een recept dat bij ons ooit het broodje van de maand is geweest: de Spicy Cheesy Salsa. Dit broodje was in 2021 een grote favoriet van onze gasten. Het is namelijk hét perfecte broodje voor alle cheese lovers onder ons. Heb jij deze sandwich gemist of wil je hem graag nog een keer proeven? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je hoe je deze heerlijke sandwich bereidt.

Lekker, voedzaam en gezond

De Spicy Cheesy Salsa bestaat uit een warme sandwich met pittige Sauer Crowd Salsa, Munster kaas, rucola, spinazie, verse rode paprika en walnootjes. Munster kaas is een zachte, rauwmelkse kaas die door de smedige zuivel een volle geur heeft. De kaas heeft een volle, pikante smaak wat perfect samengaat met de Sauer Crowd Salsa. Dit is niet zomaar een salsa. Hij bestaat namelijk uit biologische, gefermenteerde groenten en is daardoor een geweldige bron van vezels en vitamine C. Daarmee is hij dus niet alleen super lekker, maar ook nog eens voedzaam en goed voor het lichaam.

Het recept

Zoals je vast al wel weet, gebruiken wij voor onze sandwiches het (h)eerlijke dagverse brood van Bakker Luuk. Natuurlijk hoef je voor dit recept niet helemaal naar Bakker Luuk af te reizen, maar kan je daar gewoon jouw favoriete brood voor gebruiken. Kies bij voorkeur voor een volkoren variant. Dit is de meest gezonde keuze onder de broodsoorten, omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen voor je lichaam bevat, zoals B-vitamines en ijzer. Laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig?

  • Twee plakken brood
  • Pan of grill
  • Munster kaas
  • Sauer Crowd Salsa (te verkrijgen bij EkoPlaza of Crisp)
  • Halve rode paprika
  • Handje vol spinazie
  • Handje vol rucola
  • Walnootjes

Zo bereid je hem

  1. Zet de grill aan zodat deze alvast lekker warm kan worden.
  2. Neem twee grove plakken brood en besmeer beide plakken aan een kant met salsa.
  3. Snijd 2 à 3 plakjes van de Munster kaas, zodat een van de twee plakken brood aan een kant volledig met kaas bedekt is. Leeg hier vervolgens wat spinazie en rucola bovenop.
  4. Snijd de paprika in kleine blokjes en maak van de walnoten kleine stukjes. Voeg beide vervolgens toe aan de sandwich.
  5. Leg vervolgens het tweede broodje met de salsa kant op het belegde broodje.
  6. Als je dit gedaan hebt, leg je de sandwich onder de grill voor ongeveer 6 à 7 minuten.
  7. Als de sandwich mooi bruin ziet, haal je de sandwich onder de grill vandaan en snijd je hem horizontaal doormidden.
  8. Leg hem op een bordje. Voeg eventueel nog beetje Ballymaloe Relish toe om het helemaal af te maken, et voilà! Het genieten kan beginnen. Buon appetito!

Mocht je deze heerlijke sandwich bereiden, deel dit dan vooral met ons op Instagram. We zijn benieuwd wat voor moois je ervan gemaakt hebt. Geniet ervan!

misschien vind je dit ook leuk?

Inspiratie voor kerst | kerst inspiratie | Borrelplank tips en ideeën | Lunchroom Groningen | eten in Groningen | Ambacht in Groningen | Winkel met ambacht in Groningen
Tips en Weetjes

De perfecte borrel voor de feestdagen

Over een week is het zover: kerst! Het feest waar velen het hele jaar naar uitkijken. Bij de feestdagen horen natuurlijk allerlei lekkernijen waarmee jij jouw gasten kunt verrassen. Ben je op zoek naar de perfecte lekkernijen voor de feestdagen? Dan ben je bij Food Matterz op het juiste adres!

Lees verder »
Tips en Weetjes

snoepmaand december: zo houd je een goede suikerbalans

December wordt samen met november vaak gezien als dé snoepmaanden van het jaar. Dit komt door de vele feestdagen en de extra snoeperij rond Sint-Maarten en de aanloop naar Sinterklaas. We eten in deze periode simpelweg uitgebreider en genieten meer van snoeperijen zoals koekjes, snoepjes en chocolade. Dit is overigens

Lees verder »
lokaal eten in Groningen | lokaal en ambachtelijk lunchen in groningen | ambachtelijke voeding groningen | lunchen in Groningen | koffiebar groningen | echte koffiebar groningen | ambachtelijke koffie groningen | lekker en gezond lunchen Groningen | lunchen in groningen | lunchroom groningen
Leveranciers

Onze boerenyoghurt en hangop van Buurvrouw Durkje

‘’Lokaal en mei leafde makke.”  Vanuit Food Matterz werken we graag met lokale leveranciers die op een natuurlijke en ambachtelijke wijze te werk gaan. Daarom halen wij wekelijks onze yoghurt en hangop op in Vegelinsoord – van de kleinschalige boerderij van Buurvrouw Durkje. Durkje haalt haar voldoening uit het maken van mooie en gezonde natuurlijke producten. Samen met mem Trientje vormt ze

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen