Ontdek de blog!

Lunch recept: de Spicy Cheesy Salsa

Het is de hoogste tijd om weer eens een lekker lunch recept met jou te delen. Dit keer kozen wij voor een recept dat bij ons ooit het broodje van de maand is geweest: de Spicy Cheesy Salsa. Dit broodje was in 2021 een grote favoriet van onze gasten. Het is namelijk hét perfecte broodje voor alle cheese lovers onder ons. Heb jij deze sandwich gemist of wil je hem graag nog een keer proeven? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je hoe je deze heerlijke sandwich bereidt.

Lekker, voedzaam en gezond

De Spicy Cheesy Salsa bestaat uit een warme sandwich met pittige Sauer Crowd Salsa, Munster kaas, rucola, spinazie, verse rode paprika en walnootjes. Munster kaas is een zachte, rauwmelkse kaas die door de smedige zuivel een volle geur heeft. De kaas heeft een volle, pikante smaak wat perfect samengaat met de Sauer Crowd Salsa. Dit is niet zomaar een salsa. Hij bestaat namelijk uit biologische, gefermenteerde groenten en is daardoor een geweldige bron van vezels en vitamine C. Daarmee is hij dus niet alleen super lekker, maar ook nog eens voedzaam en goed voor het lichaam.

Het recept

Zoals je vast al wel weet, gebruiken wij voor onze sandwiches het (h)eerlijke dagverse brood van Bakker Luuk. Natuurlijk hoef je voor dit recept niet helemaal naar Bakker Luuk af te reizen, maar kan je daar gewoon jouw favoriete brood voor gebruiken. Kies bij voorkeur voor een volkoren variant. Dit is de meest gezonde keuze onder de broodsoorten, omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen voor je lichaam bevat, zoals B-vitamines en ijzer. Laten we aan de slag gaan!

Wat heb je nodig?

  • Twee plakken brood
  • Pan of grill
  • Munster kaas
  • Sauer Crowd Salsa (te verkrijgen bij EkoPlaza of Crisp)
  • Halve rode paprika
  • Handje vol spinazie
  • Handje vol rucola
  • Walnootjes

Zo bereid je hem

  1. Zet de grill aan zodat deze alvast lekker warm kan worden.
  2. Neem twee grove plakken brood en besmeer beide plakken aan een kant met salsa.
  3. Snijd 2 à 3 plakjes van de Munster kaas, zodat een van de twee plakken brood aan een kant volledig met kaas bedekt is. Leeg hier vervolgens wat spinazie en rucola bovenop.
  4. Snijd de paprika in kleine blokjes en maak van de walnoten kleine stukjes. Voeg beide vervolgens toe aan de sandwich.
  5. Leg vervolgens het tweede broodje met de salsa kant op het belegde broodje.
  6. Als je dit gedaan hebt, leg je de sandwich onder de grill voor ongeveer 6 à 7 minuten.
  7. Als de sandwich mooi bruin ziet, haal je de sandwich onder de grill vandaan en snijd je hem horizontaal doormidden.
  8. Leg hem op een bordje. Voeg eventueel nog beetje Ballymaloe Relish toe om het helemaal af te maken, et voilà! Het genieten kan beginnen. Buon appetito!

Mocht je deze heerlijke sandwich bereiden, deel dit dan vooral met ons op Instagram. We zijn benieuwd wat voor moois je ervan gemaakt hebt. Geniet ervan!

misschien vind je dit ook leuk?

Lekkernijen voor een ontspannen weekend | lekkernijen tips | Zoetigheden tips | Weekend tips | koffie tips weekend | koffie tips groningen | koffie bar groningen | lunchroom groningen
Tips en Weetjes

Het ontstaan van Food Matterz

In november 2024 bestaat Food Matterz maar liefst 7 jaar! De tijd is voorbijgevlogen, dus het is de hoogste tijd voor een korte terugblik in de geschiedenis van Food Matterz. Het begon allemaal bij Hennie (de eigenaresse) die de grote droom had om samen met haar partner Jeroen een eigen

Lees verder »
Het goede van de natuur | Onze bakker | Bakker Luuk | Brood met passie en liefde bereid | Food Matterz | eerlijk en lekker eten in Groningen | Gezond eten in Groningen | Ambachtelijk lunchen | Ambachtelijk brood | samen genieten | lunchen in Groningen
Leveranciers

Ware ambacht: ons brood van Bakker Luuk

De dagverse broden van Bakker Luuk, knapperig van buiten en zacht van binnen vormen al jaren de basis voor vrijwel alle Food Matterz gerechten. Het familiebedrijf van Bakker Luuk bakt al generaties lang de lekkerste broden en patisserie. Ze doen het volgens oud traditioneel recept met meel, water en zout.

Lees verder »
Recepten

2x yoghurt recepten voor een lekkere lunch of snack

Met de maand mei in het vooruitzicht zijn we toch al een heel eind in het voorjaar. De bomen zijn weer groen, de planten krijgen hun bloemen en overal poppen lammetjes, kuikens en andere schattige fluffy dieren op. Omdat de temperaturen de aanstaande week weer verder zullen stijgen, delen we

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen