Ontdek de blog!

2x yoghurt recepten voor een lekkere lunch of snack

Met de maand mei in het vooruitzicht zijn we toch al een heel eind in het voorjaar. De bomen zijn weer groen, de planten krijgen hun bloemen en overal poppen lammetjes, kuikens en andere schattige fluffy dieren op. Omdat de temperaturen de aanstaande week weer verder zullen stijgen, delen we graag twee heerlijk frisse en zonnige yoghurt variaties met je die je perfect kunt maken als lunch, snack en zelfs als ontbijt!

Onze favoriete zonnige yoghurt variaties

Met yoghurt kun je ontzettend veel kanten op. Vrijwel elke variatie kun je ermee creëren. Of je nou fan bent van aardbeien, mango of juist van avocado; niks is te gek! Je kunt er altijd een yoghurt variatie mee maken. Kijk maar naar onze maandspecials van februari.

Strawberry Breeze

De Strawberry Breeze was het yoghurtje van de maand van juli 2023. Voor deze yoghurt heb je een aantal ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.

  • Schaaltje
  • Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
  • Verse aardbeien (hoeveelheid afhankelijk van het schaaltje)
  • Stukjes witte chocolade
  • 3 walnoten
  • Eventueel een klein takje munt


Bereiden:

  1. Pak het schaaltje en vul dit voor de helft met biologische hangop of yoghurt.
  2. Was vervolgens de aardbeien en snijd deze in vier delen. Voeg ze toe aan de yoghurt door ze te verspreiden over de ene helft van het yoghurtje.
  3. Verkruimel de witte chocolade en verdeel die zoals op de foto naast de aardbeien.
  4. Breek de walnoten in stukjes en voeg deze toe aan de aardbeien. Je kunt altijd iets meer toevoegen voor wat extra vetten.
  5. Tot slot voeg je het kleine takje munt toe en voilà! Je kunt genieten van een heerlijk zonnig yoghurtje.

The Peachy Passion

Met The Peachy Passion reizen we af naar het zonnige Italië. Dankzij de passievrucht, wilde perzik en de krokante Cantuccini vormt dit yoghurt een waar feestje. Ken je de typisch Italiaanse Cantuccini? Dit zijn Italiaanse amandelkoekjes afkomstig uit de regio Toscane. Zij vormen de kers op de taart van dit heerlijke yoghurtje. Voor dit yoghurtje heb je de volgende ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.

  • Schaaltje
  • Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
  • 2 tl Frambozensaus (te vinden in de supermarkt en afhankelijk van hoeveelheid yoghurt naar smaak te gebruiken)
  • 1 passievrucht
  • Stukjes wilde perzik
  • 3 Cantuccini
  • Eventueel een takje munt


Bereiden:

  1. Pak het schaaltje en begin met het aanbrengen van een laagje frambozensaus. Mocht je tijdens het eten van het yoghurtje de frambozensaus vrijwel niet proeven, voeg er dan nog een extra theelepel aan toe.
  2. Voeg de biologische hangop of yoghurt toe aan het schaaltje. Vul hem tot iets meer dan de helft.
  3. Snijd de passievrucht open en verdeel de inhoud over de hangop/yoghurt heen.
  4. Was de wilde perzik, snijd het in stukjes en plaats de stukjes op het yoghurtje.
  5. Breek de drie Cantuccini koekjes in stukjes en voeg die toe aan het yoghurtje.
  6. Steek vervolgens het takje munt in het midden van het yoghurtje en voilà! Genieten maar!


Welke van de twee yoghurtjes ga jij namaken? Deel jouw creatie vooral met ons via Instagram door ons te taggen op @foodmatterzcafe. We genieten graag met jou mee.

misschien vind je dit ook leuk?

Tips en Weetjes

snoepmaand december: zo houd je een goede suikerbalans

December wordt samen met november vaak gezien als dé snoepmaanden van het jaar. Dit komt door de vele feestdagen en de extra snoeperij rond Sint-Maarten en de aanloop naar Sinterklaas. We eten in deze periode simpelweg uitgebreider en genieten meer van snoeperijen zoals koekjes, snoepjes en chocolade. Dit is overigens

Lees verder »
Lunch recept met kaas, salsa | Lunch tip | lakker en gezonde lunchtip | ambachtelijke lunch | lunch tip | makkelijk lunchen | lunchgerecht | lunch recept
Recepten

Lunch recept: de Spicy Cheesy Salsa

Het is de hoogste tijd om weer eens een lekker lunch recept met jou te delen. Dit keer kozen wij voor een recept dat bij ons ooit het broodje van de maand is geweest: de Spicy Cheesy Salsa. Dit broodje was in 2021 een grote favoriet van onze gasten. Het

Lees verder »
lokaal eten in Groningen | lokaal en ambachtelijk lunchen in groningen | ambachtelijke voeding groningen | lunchen in Groningen | koffiebar groningen | echte koffiebar groningen | ambachtelijke koffie groningen | lekker en gezond lunchen Groningen | lunchen in groningen | lunchroom groningen
Leveranciers

Onze boerenyoghurt en hangop van Buurvrouw Durkje

‘’Lokaal en mei leafde makke.”  Vanuit Food Matterz werken we graag met lokale leveranciers die op een natuurlijke en ambachtelijke wijze te werk gaan. Daarom halen wij wekelijks onze yoghurt en hangop op in Vegelinsoord – van de kleinschalige boerderij van Buurvrouw Durkje. Durkje haalt haar voldoening uit het maken van mooie en gezonde natuurlijke producten. Samen met mem Trientje vormt ze

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen