Ontdek de blog!

2x yoghurt recepten voor een lekkere lunch of snack

Met de maand mei in het vooruitzicht zijn we toch al een heel eind in het voorjaar. De bomen zijn weer groen, de planten krijgen hun bloemen en overal poppen lammetjes, kuikens en andere schattige fluffy dieren op. Omdat de temperaturen de aanstaande week weer verder zullen stijgen, delen we graag twee heerlijk frisse en zonnige yoghurt variaties met je die je perfect kunt maken als lunch, snack en zelfs als ontbijt!

Onze favoriete zonnige yoghurt variaties

Met yoghurt kun je ontzettend veel kanten op. Vrijwel elke variatie kun je ermee creëren. Of je nou fan bent van aardbeien, mango of juist van avocado; niks is te gek! Je kunt er altijd een yoghurt variatie mee maken. Kijk maar naar onze maandspecials van februari.

Strawberry Breeze

De Strawberry Breeze was het yoghurtje van de maand van juli 2023. Voor deze yoghurt heb je een aantal ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.

  • Schaaltje
  • Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
  • Verse aardbeien (hoeveelheid afhankelijk van het schaaltje)
  • Stukjes witte chocolade
  • 3 walnoten
  • Eventueel een klein takje munt


Bereiden:

  1. Pak het schaaltje en vul dit voor de helft met biologische hangop of yoghurt.
  2. Was vervolgens de aardbeien en snijd deze in vier delen. Voeg ze toe aan de yoghurt door ze te verspreiden over de ene helft van het yoghurtje.
  3. Verkruimel de witte chocolade en verdeel die zoals op de foto naast de aardbeien.
  4. Breek de walnoten in stukjes en voeg deze toe aan de aardbeien. Je kunt altijd iets meer toevoegen voor wat extra vetten.
  5. Tot slot voeg je het kleine takje munt toe en voilà! Je kunt genieten van een heerlijk zonnig yoghurtje.

The Peachy Passion

Met The Peachy Passion reizen we af naar het zonnige Italië. Dankzij de passievrucht, wilde perzik en de krokante Cantuccini vormt dit yoghurt een waar feestje. Ken je de typisch Italiaanse Cantuccini? Dit zijn Italiaanse amandelkoekjes afkomstig uit de regio Toscane. Zij vormen de kers op de taart van dit heerlijke yoghurtje. Voor dit yoghurtje heb je de volgende ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.

  • Schaaltje
  • Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
  • 2 tl Frambozensaus (te vinden in de supermarkt en afhankelijk van hoeveelheid yoghurt naar smaak te gebruiken)
  • 1 passievrucht
  • Stukjes wilde perzik
  • 3 Cantuccini
  • Eventueel een takje munt


Bereiden:

  1. Pak het schaaltje en begin met het aanbrengen van een laagje frambozensaus. Mocht je tijdens het eten van het yoghurtje de frambozensaus vrijwel niet proeven, voeg er dan nog een extra theelepel aan toe.
  2. Voeg de biologische hangop of yoghurt toe aan het schaaltje. Vul hem tot iets meer dan de helft.
  3. Snijd de passievrucht open en verdeel de inhoud over de hangop/yoghurt heen.
  4. Was de wilde perzik, snijd het in stukjes en plaats de stukjes op het yoghurtje.
  5. Breek de drie Cantuccini koekjes in stukjes en voeg die toe aan het yoghurtje.
  6. Steek vervolgens het takje munt in het midden van het yoghurtje en voilà! Genieten maar!


Welke van de twee yoghurtjes ga jij namaken? Deel jouw creatie vooral met ons via Instagram door ons te taggen op @foodmatterzcafe. We genieten graag met jou mee.

misschien vind je dit ook leuk?

Ambachtelijk bier met een duurzame focus | Het Brouwdok | Food Matterz Groningen | Voeding met een verhaal | Ambachtelijk genieten | Ambachtelijk lunchen in Groningen | Echt gezond en lekker eten in Groningen
Leveranciers

Ambachtelijk bier met duurzame focus

Kan jij ook zo genieten van een heerlijk fris biertje tijdens deze warmere zomerdagen? Wij wel! Bij Food Matterz denken wij niet alleen na over de ambacht, kwaliteit en het verhaal van onze voedingsproducten, maar duiken we ook de diepte in als het op onze dranken aankomt. Ook die worden

Lees verder »
Lekkernijen voor een ontspannen weekend | lekkernijen tips | Zoetigheden tips | Weekend tips | koffie tips weekend | koffie tips groningen | koffie bar groningen | lunchroom groningen
Tips en Weetjes

Het ontstaan van Food Matterz

In november 2024 bestaat Food Matterz maar liefst 7 jaar! De tijd is voorbijgevlogen, dus het is de hoogste tijd voor een korte terugblik in de geschiedenis van Food Matterz. Het begon allemaal bij Hennie (de eigenaresse) die de grote droom had om samen met haar partner Jeroen een eigen

Lees verder »
Het goede van de natuur | Onze bakker | Bakker Luuk | Brood met passie en liefde bereid | Food Matterz | eerlijk en lekker eten in Groningen | Gezond eten in Groningen | Ambachtelijk lunchen | Ambachtelijk brood | samen genieten | lunchen in Groningen
Leveranciers

Ware ambacht: ons brood van Bakker Luuk

De dagverse broden van Bakker Luuk, knapperig van buiten en zacht van binnen vormen al jaren de basis voor vrijwel alle Food Matterz gerechten. Het familiebedrijf van Bakker Luuk bakt al generaties lang de lekkerste broden en patisserie. Ze doen het volgens oud traditioneel recept met meel, water en zout.

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen