Met de maand mei in het vooruitzicht zijn we toch al een heel eind in het voorjaar. De bomen zijn weer groen, de planten krijgen hun bloemen en overal poppen lammetjes, kuikens en andere schattige fluffy dieren op. Omdat de temperaturen de aanstaande week weer verder zullen stijgen, delen we graag twee heerlijk frisse en zonnige yoghurt variaties met je die je perfect kunt maken als lunch, snack en zelfs als ontbijt!
Onze favoriete zonnige yoghurt variaties
Met yoghurt kun je ontzettend veel kanten op. Vrijwel elke variatie kun je ermee creëren. Of je nou fan bent van aardbeien, mango of juist van avocado; niks is te gek! Je kunt er altijd een yoghurt variatie mee maken. Kijk maar naar onze maandspecials van februari.
Strawberry Breeze
De Strawberry Breeze was het yoghurtje van de maand van juli 2023. Voor deze yoghurt heb je een aantal ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.
- Schaaltje
- Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
- Verse aardbeien (hoeveelheid afhankelijk van het schaaltje)
- Stukjes witte chocolade
- 3 walnoten
- Eventueel een klein takje munt
Bereiden:
- Pak het schaaltje en vul dit voor de helft met biologische hangop of yoghurt.
- Was vervolgens de aardbeien en snijd deze in vier delen. Voeg ze toe aan de yoghurt door ze te verspreiden over de ene helft van het yoghurtje.
- Verkruimel de witte chocolade en verdeel die zoals op de foto naast de aardbeien.
- Breek de walnoten in stukjes en voeg deze toe aan de aardbeien. Je kunt altijd iets meer toevoegen voor wat extra vetten.
- Tot slot voeg je het kleine takje munt toe en voilà! Je kunt genieten van een heerlijk zonnig yoghurtje.
The Peachy Passion
Met The Peachy Passion reizen we af naar het zonnige Italië. Dankzij de passievrucht, wilde perzik en de krokante Cantuccini vormt dit yoghurt een waar feestje. Ken je de typisch Italiaanse Cantuccini? Dit zijn Italiaanse amandelkoekjes afkomstig uit de regio Toscane. Zij vormen de kers op de taart van dit heerlijke yoghurtje. Voor dit yoghurtje heb je de volgende ingrediënten nodig. Dit is voor 1 persoon.
- Schaaltje
- Biologische hangop of yoghurt (naar wens)
- 2 tl Frambozensaus (te vinden in de supermarkt en afhankelijk van hoeveelheid yoghurt naar smaak te gebruiken)
- 1 passievrucht
- Stukjes wilde perzik
- 3 Cantuccini
- Eventueel een takje munt
Bereiden:
- Pak het schaaltje en begin met het aanbrengen van een laagje frambozensaus. Mocht je tijdens het eten van het yoghurtje de frambozensaus vrijwel niet proeven, voeg er dan nog een extra theelepel aan toe.
- Voeg de biologische hangop of yoghurt toe aan het schaaltje. Vul hem tot iets meer dan de helft.
- Snijd de passievrucht open en verdeel de inhoud over de hangop/yoghurt heen.
- Was de wilde perzik, snijd het in stukjes en plaats de stukjes op het yoghurtje.
- Breek de drie Cantuccini koekjes in stukjes en voeg die toe aan het yoghurtje.
- Steek vervolgens het takje munt in het midden van het yoghurtje en voilà! Genieten maar!
Welke van de twee yoghurtjes ga jij namaken? Deel jouw creatie vooral met ons via Instagram door ons te taggen op @foodmatterzcafe. We genieten graag met jou mee.