Ontdek de blog!

Recept: Gerookte kip (pasta) salade met pijnboompitten

Foto credits: Green Gypsy Spices

Met de lekkere zomerse temperaturen in het vooruitzicht, vonden wij het wel weer eens tijd om een fris zomers recept met je te delen. Uiteraard weer in combinatie met een van de heerlijke Green Gypsy Spices kruiden. Dit keer zetten we de Skinny Dipping kruiden in het zonnetje.

Kan jij wel wat extra frisheid gebruiken tijdens de warmere zomerdagen? Lees dan snel verder, want dit recept is voor jou!

Gerookte kip (pasta) salade

Een frisse salade is hét perfecte gerecht tijdens de warmere dagen. Daarom delen we vandaag de Gerookte kip (pasta) salade van Green Gypsy Spices met je. Ze hebben ‘pasta’ hier expres tussen haakjes gezet, omdat je deze salade eigenlijk met alles kunt eten. Je kunt ervoor kiezen om er pasta in te doen, maar je kunt het ook als salade gebruiken voor op brood of op een toastje. Het is net wat je voorkeur heeft.

Wat heb je nodig?

  • 3 el citroen (of gewone) mayo
  • 3 el Griekse yoghurt
  • +/- 150 gram gesneden gerookte kip
  • 1 avocado
  • 4 bosuien
  • Cottage Cheese (hoeveelheid naar wens)
  • 2 tl Skinny Dipping kruidenmix van Green Gypsy Spices
  • Snuf peper
  • Pijnboompitten

Bij een pasta salade:

  • Pasta
  • Cherry tomaatjes 
  • Rucola sla
Lunchrecept | Gezond recept | Gezond lunchrecept | gezond snackrecept | makkelijk en gezond | lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen

Bereidingswijze

  1. Wanneer je er een pastasalade van maakt, kook dan de pasta alvast en laat dit goed afkoelen.
  2. Doe de mayo en de Griekse yoghurt in een kom en doe daar 2 theelepels Skinny Dipping kruiden en een snuf peper bij. Roer dit door elkaar heen totdat het een mooi geheel is geworden.
  3. Snij de gerookte kipfilet klein. Doe dit vervolgens ook met de avocado en de bosui (ringetjes). Meng dit met de kip.
  4. Doe hier de cottage cheese bij. Roer dit door elkaar en doe hier wat gebakken pijnboompitjes op.
  5. Voor je pastasalade: doe de pasta, de tomaatjes en de rucola door de rest.

Et voilà! Het genieten kan beginnen. Eet deze verantwoorde salade als pastasalade of doe het lekker op een broodje of toastje. Enjoy! 

misschien vind je dit ook leuk?

Ambachtelijk bier met een duurzame focus | Het Brouwdok | Food Matterz Groningen | Voeding met een verhaal | Ambachtelijk genieten | Ambachtelijk lunchen in Groningen | Echt gezond en lekker eten in Groningen
Leveranciers

Ambachtelijk bier met duurzame focus

Kan jij ook zo genieten van een heerlijk fris biertje tijdens deze warmere zomerdagen? Wij wel! Bij Food Matterz denken wij niet alleen na over de ambacht, kwaliteit en het verhaal van onze voedingsproducten, maar duiken we ook de diepte in als het op onze dranken aankomt. Ook die worden

Lees verder »
Lekkernijen voor een ontspannen weekend | lekkernijen tips | Zoetigheden tips | Weekend tips | koffie tips weekend | koffie tips groningen | koffie bar groningen | lunchroom groningen
Tips en Weetjes

Het ontstaan van Food Matterz

In november 2024 bestaat Food Matterz maar liefst 7 jaar! De tijd is voorbijgevlogen, dus het is de hoogste tijd voor een korte terugblik in de geschiedenis van Food Matterz. Het begon allemaal bij Hennie (de eigenaresse) die de grote droom had om samen met haar partner Jeroen een eigen

Lees verder »
Het goede van de natuur | Onze bakker | Bakker Luuk | Brood met passie en liefde bereid | Food Matterz | eerlijk en lekker eten in Groningen | Gezond eten in Groningen | Ambachtelijk lunchen | Ambachtelijk brood | samen genieten | lunchen in Groningen
Leveranciers

Ware ambacht: ons brood van Bakker Luuk

De dagverse broden van Bakker Luuk, knapperig van buiten en zacht van binnen vormen al jaren de basis voor vrijwel alle Food Matterz gerechten. Het familiebedrijf van Bakker Luuk bakt al generaties lang de lekkerste broden en patisserie. Ze doen het volgens oud traditioneel recept met meel, water en zout.

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen