FOOD MATTERZ STORIES
november 2024
In onze vorige nieuwsbrief deelden we al wat meer informatie over de nieuwe producten van Oogst. Deze week vind je twee heerlijke recepten die je op de meest makkelijke wijze kunt bereiden. Er zijn maar een aantal simpele ingrediënten nodig en er staat een heerlijke maaltijd op tafel. Onderstaand ontdek je twee van onze favoriete recepten. Probeer ze uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken. Laat het genieten maar beginnen!
Boordevol verse seizoensgroentes, ambachtelijk bereid en rijk aan de mooiste specerijen en kruiden; dat is de Curry Madras van Oogst. Deze Curry Madras bevat zo’n grote hoeveelheid groente dat er eigenlijk geen extra groente meer nodig is. De Curry bevat rode paprika, courgette, doperwten, ui, wortel en sperziebonen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om nog een extra portie van (een van) deze groentes toe te voegen om je groente inname te verhogen, maar het hoeft niet. Deze Curry Madras heeft in principe alles wat je verlangt van een maaltijd. Mede daarom zijn de producten van Oogst ook zo fijn; ze bevatten alles wat jouw lichaam nodig heeft. Je hoeft er eventueel alleen nog een (vegetarisch of biologisch) stukje vlees en wat rijst of pasta aan toe te voegen en het genieten kan beginnen! Wij delen graag onze favoriete recepten met jou.
Het recept voor de Curry Madras is simpel en super lekker! Onderstaand geven wij je een recept met rijst, maar je kunt de rijst ook vervangen door naanbrood. De volgende ingrediënten zijn voor 1 à 2 personen. Je bereidt de Curry als volgt:
Wat heb je nodig?
– 1 pot Curry Madras van Oogst (verkrijgbaar in de Food Matterz winkel)
– Zilvervliesrijst
– 100 gram sperziebonen (wij zijn dol op veel groente)
– (vegetarische of biologische) kip (TIP: Je kunt hier ook tofu of garnalen gebruiken)
– 1 el olijfolie
Hoe bereid je het?
1. Bereid de juiste hoeveelheid zilvervliesrijst volgens de verpakking.
2. Doe intussen de olijfolie in de pan en bak daarin de (vegetarische of biologische) kip gaar.
3. Halveer de sperzieboontjes en doe ze in een pan met een beetje water en breng ze aan de kook. Laat ze 5 minuten doorkoken tot ze beetgaar zijn.
4. Voeg, zodra de (vegetarische of biologische) kip gaar is de Curry Madras van Oogst toe aan de pan en laat het 5 minuutjes op een laag pitje koken.
5. Giet de sperzieboontjes af en voeg het toe aan de pan met Curry Madras. Roer goed door elkaar heen.
6. Giet de rijst af en het genieten kan beginnen! Buon appetito!
Mocht je niet zo’n Curry fan zijn dan heeft Oogst gelukkig nog veel meer lekkers waar je uit kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld de Pasta Arrabbiata; nog een andere Food Matterz favoriet. Net zoals de Curry Madras bevat ook de Arrabbiata saus van Oogst lekker veel groente. Denk aan trostomaten, ui, knoflook, wortel en courgette. Dankzij de toegevoegde kruiden is de saus een ware smaaksensatie; een feestje voor jouw smaakpapillen en het lichaam.
Onderstaand delen we graag een recept (voor 1 à 2 personen) met jou. Het is goed om te weten dat wij graag extra groente toevoegen aan onze recepten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze pasta zonder extra groente te maken. Voel je vrij om hiermee te spelen en goed te voelen wat voor jou werkt.
Wat heb je nodig?
– 1 pot Pasta Arrabbiata van Oogst (verkrijgbaar in onze winkel)
– 1 pak durum volkoren, parelgerst en rogge pasta van Nicolas Vahé (of kies een van onze andere pasta varianten – verkrijgbaar in onze winkel)
– 1 winterpeen
– 1 courgette
– (vegetarische of biologische) kip (TIP: deze pasta is ook heerlijk zonder vlees(vervanger))
– 1 el olijfolie
Hoe bereid je het?
1. Bereid de juiste hoeveelheid pasta volgens de instructies op de verpakking.
2. Doe intussen de olijfolie in de pan en bak daarin de (vegetarische of biologische) kip gaar.
3. Snijd de groente en voeg deze toe aan de pan zodra de kip volledig gaar is en bak de groente circa 7 minuten mee. Eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe knapperig je de groente wilt hebben.
4. Zodra de groente de gewenste zachtheid heeft, voeg je de Arrabbiata saus van Oogst toe aan de pan. Laat het geheel circa 5 minuutjes op een laag pitje koken.
5. Giet de pasta af en verdeel het over de borden. Haal tot slot de pan van het vuur en verdeel de saus over de pasta heen. En proeven maar! Laat het genieten beginnen.
Welke van de twee je ook gaat proberen; geniet ervan! Wij zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Deel het vooral met ons via onze DM op Instagram. Tot snel!
In de Food Matterz Academy van vorige maand deelden we al meer informatie over de energetische werking van voeding. Kort gezegd heeft elk voedingsproduct een eigen energetische frequentie die zowel hoog als laag kan zijn. Zo heeft onbewerkte voeding een hogere energetische frequentie dan voeding dat bewerkt is en/of vele onnatuurlijke toevoegingen bevat. Daarover ontdek je alle informatie in deze blog. Klik op de foto om daar naartoe te gaan.
Een nieuwe maand betekent nieuwe specials! Welkom in oktober: de maand van de Pumpkin Spice en Cinnamon flavours. Uiteraard hebben wij ook voor deze maand drie heerlijke specials voor jou samengesteld. Ben je benieuwd welke je deze maand bij ons in de koffiebar/lunchroom zult ontdekken? Klik dan snel op de foto! Je komt dan bij de Instagram post uit waar we je voorstellen aan het broodje, het yoghurtje én de koffie van de maand. Laat je verrassen!
Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen
050 2045440
info@foodmatterz.nl
Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur