FOOD MATTERZ STORIES
juni 2025
Zacht van binnen, knapperig van buiten: dat is het (h)eerlijke, ambachtelijke brood van Bakker Luuk! De dagverse broden van Bakker Luuk vormen al sinds de start van Food Matterz de basis van vrijwel al onze gerechten. Omdat wij veel waarde hechten aan mooie producten met een verhaal, delen we in deze nieuwsbrief graag het verkorte verhaal van Bakker Luuk met jou. Het hele verhaal lees je in deze blog. Op deze manier krijgt een broodje in onze lunchroom ineens een geheel andere dimensie: je weet wat je eet en waar het vandaan komt. En dat is precies waar wij vanuit Food Matterz waarde aan hechten. Reis met ons mee naar de bakkerij van Luuk!
Vroeg in de ochtend stappen wij de bakkerij van Luuk binnen, waar hij ons meeneemt in zijn werk. Luuk komt uit een familie met meerdere bakkers: de passie voor brood en patisserie zit al generaties lang in het bloed. Het brood wordt door hen nog écht gemaakt volgens traditioneel recept, met meel, water en zout. Dat Luuk al sinds zijn vierde een passie had voor voeding en het maken van de mooiste producten, proef je tot op de dag van vandaag terug in zijn broden.
Luuk werkt al zijn hele leven met eerlijke en kwalitatief hoogwaardige producten. Hij is – net als wij – overtuigd van het grote belang hiervan. Dat Luuk een bakker in hart en nieren is, merk je aan alles. Dat hij dagelijks met natuurlijke ingrediënten van niets iets moois maakt, vindt hij geweldig. Met water en meel kan hij van alles doen; brood is namelijk ontzettend veelzijdig. Voor Luuk is het dan ook niet ‘even een broodje bakken’. Elk brood moet er precies hetzelfde uitzien en alle factoren die daarop van invloed zijn, worden nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens Luuk moet je brood behandelen alsof het je kinderen zijn. Het vraagt geduld, precisie en een hele hoop liefde – en dat proef je terug in het resultaat.
Het ware ambacht begint niet pas bij Bakker Luuk zelf. De ingrediënten hebben namelijk ieder hun eigen verhaal en worden ook op ambachtelijke wijze bereid. Luuk haalt alle ingrediënten voor zijn brood uit Groningen. De bloem die onder andere wordt gebruikt voor onze broden bij Food Matterz komt van Mulder Pot: een vakmolenaar uit een familiebedrijf in Kropswolde. Mulder Pot werkt met kwalitatief hoogwaardige tarwe uit de provincie, die op ambachtelijke wijze en met veel precisie op molenstenen wordt gemalen. Geheel authentiek! Dat maakt deze broden dan ook zo ontzettend lekker.
Wil je het brood van Bakker Luuk eens komen proeven? Dan hebben we daar uiteraard genoeg mogelijkheden voor! Ons menu staat vol met heerlijke sandwiches waarin je het verhaal van Bakker Luuk kunt proeven. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder ontdek je twee sandwiches die door onze gasten zijn verkozen tot favoriet.
Dit heerlijke broodje wordt royaal belegd en vervolgens gestapeld tot een ware Club Sandwich. Natuurlijk vormt het dagverse brood van Bakker Luuk de basis, rijkelijk belegd door een huisgemaakte kruidige saus met de Garlic Heaven-kruiden van Green Gypsy Spices. Daarbovenop volgt een laag gemengde sla, avocado, dagverse buffelmozzarella van Orobianco, groene paprika en frisse komkommerslices. Een heerlijke lunch voor elk moment!
De tweede favoriet is de Avocado di Pollo. Ook dit broodje heeft natuurlijk het dagverse brood van Bakker Luuk als basis en wordt rijkelijk belegd met avocado, rucola, uitgebakken pancetta en huisgemaakte, warm gekruide kip (antibioticavrij). Een beetje truffelmayonaise en Parmigiano Reggiano maken het broodje helemaal af. Ook dat wordt ambachtelijk genieten!
Ben je benieuwd naar al onze andere opties? Bekijk dan ons menu via de onderstaande knop of stap gezellig binnen! We bereiden met alle liefde jouw favoriet.* Geniet en tot snel!
*Alle broodjes zijn to go mee te nemen.
Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen
050 2045440
wianda@foodmatterz.nl
Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur