Het is 21 maart en dat betekent dat de lente vandaag officieel is begonnen! Het zonnetje schijnt al een aantal weken heerlijk, de vogeltjes fluiten uit volle borst en ook de temperaturen laten ons al geregeld genieten van heerlijke voorjaarstemperaturen. Het is als een feestje! Niet alleen de natuur komt weer tot bloei in de lente, ook ons lichaam komt weer tot leven en krijgt andere behoeftes. Zo hebben we behoefte aan andere, meer verfrissende voeding, krijgen we meer energie, voelen we ons positiever en hebben we de behoefte om er op uit te gaan. Dat is ook niet zo gek, want alles zien bloeien doet bloeien!
Recepten voor yoghurt lovers
Wat betreft die verfrissende voeding ben je in deze blog op het juiste adres. We delen namelijk graag twee heerlijke yoghurt recepten met je waarmee jij in het voorjaarszonnetje kunt genieten. Ze zijn super makkelijk te bereiden, vol van smaak en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten; een win-win!


Jam van Oogst
Voor beide onderstaande recepten gebruiken wij de (h)eerlijke, 100% natuurlijke jammetjes van Oogst. Deze verantwoorde jammetjes bevatten enkel de mooiste ingrediënten en zijn met veel liefde op ambachtelijke wijze door Oogst geplukt en bereid. Zo weet je zeker dat je door het toevoegen van deze jam geen grote hoeveelheden aan onnodige suikers of E-nummers binnenkrijgt. De bovenstaande jammetjes en nog vele andere smaken ontdek je in onze winkel.
Yoghurt for Blueberry Lovers
Het is een van de meest voedzame fruitsoorten die er bestaat: de blauwe bes. Deze bes is namelijk rijk aan antioxidanten, vezels en vitamine C; een cadeau voor het lichaam. Daarom delen we graag dit recept met jou. Je hebt het volgende nodig:

- 1 schaaltje
- 1 lepel
- Een handjevol blauwe bessen (vers of uit vriesvak)
- Biologische hangop of Griekse yoghurt
- Blauwe bessenjam van Oogst
- Vegan Pecan granola van Bamboo Byte (te vinden in onze winkel)
Zo maak je het yoghurtje:
- Pak het schaaltje erbij en beleg de bodem met een laagje granola. Ga uit van circa 0,5 cm hoog.
- Pak vervolgens de lepel en de gekozen hangop/yoghurt en schep daar een laagje hangop/yoghurt bovenop. Ga uit van ongeveer 1 tot 1,5 cm hoog. Uiteraard mag je van alle hoeveelheden meer of minder toevoegen. Bekijk wat je lekker vindt.
- Neem vervolgens de blauwe bessenjam van Oogst en schep daarvan weer een dunne laag bovenop de hangop/yoghurt. Ga hiervoor uit van 0,5 cm of net iets minder.
- Pak vervolgens weer de hangop/yoghurt en voeg opnieuw een laag toe. Dit keer mag het meer zijn. Ga uit van 1,5 tot 2 cm.
- Als je dat gedaan hebt, top je het yoghurtje af met een laagje granola. Tot slot voeg je daar de blauwe bessen aan toe, et voilà! Het genieten kan beginnen.
Let’s dance the Mango
Het volgende yoghurtje is een iets zoetere variant. We stellen je graag voor aan de ‘Let’s dance the Mango’. Voor dit tweede recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 schaaltje
- 1 lepel
- Stukjes mango (vers of uit vriesvak – bepaal zelf de gewenste hoeveelheid)
- Biologische hangop of Griekse yoghurt
- Mangojam van Oogst
- Een crunchy pittenmix (ontdek je in het ontbijtschap)
- Kokosvlokken
Zo maak je het yoghurtje:
- Pak het schaaltje en de lepel erbij en voeg er een royale hoeveelheid hangop/yoghurt aan toe. Het is afhankelijk van de grote van het schaaltje hoeveel dit ongeveer is. Voel voor jezelf aan welke hoeveelheid je fijn vindt.
- Pak vervolgens de mangojam van Oogst erbij en voeg een laagje van circa 0,5 cm toe aan de hangop/yoghurt. Let op! Dit is minder dan op de foto, omdat we voor de foto met een mangochutney werkte. Mocht je wel behoefte hebben aan meer jam, voel je dan vrij om dit toe te voegen aan het yoghurtje.
- Zodra de jam ook een mooie laag vormt, voeg je daar opnieuw een royale laag hangop/yoghurt aan toe.
- Dan is het tijd om de pittenmix en de mango stukjes erbij te pakken. Vorm met de pittenmix een mooi bedje waar de mango stukjes vervolgens bovenop kunnen.
- Voeg er tot slot nog een kleine hoeveelheid kokosvlokken aan toe en je hebt een heerlijk verfrissend yoghurtje! Dat wordt gegarandeerd genieten!

Wij wensen je uiteraard een heel fijn lenteseizoen toe en hopen dat deze lekkere yoghurtjes je daarbij mogen helpen. Geniet en mocht je een eigen yoghurt creatie gemaakt hebben, deel dit dan vooral met ons via Instagram DM @foodmatterzcafe! Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw creaties.
Tot bij de volgende blog!