Ontdek de blog!

3x zoete koffie variaties voor jouw Valentijn

Ware liefde, er is niks mooiers dan dat. Liefde is overal. Vaak denken we dat we een ander nodig hebben om de liefde te kunnen ervaren, maar niks is minder waar. Liefde is iets wat inderdaad tussen mensen ontstaat, maar je kunt ook heel veel liefde voelen voor jezelf en voor de wereld om je heen. De liefde is iets wat we dagelijks mogen vieren en in de aandacht mogen zetten, maar op Valentijnsdag doen we daar nog net een schepje bovenop. Daarom delen we vandaag deze blog met jou. Op welke wijze je de liefde vandaag ook viert (met jezelf, dierbaren of geliefde), wij delen graag drie overheerlijke koffie variaties met je die deze dag vol liefde nog net iets zoeter maken. Lees verder om ze te ontdekken.

Heavenly Coffee

Wie wordt er niet blij van een lekkere latte macchiato met een flinke dot slagroom? Voor degene die gelooft dat liefde door de maag gaat, is deze koffie variatie meer dan geschikt. Het is een latte voor de échte zoetekauw. Deze koffie variatie heet ook niet voor niks “Heavenly Coffee”; hij is letterlijk hemels. Dit komt mede door de overheerlijke 7 Layers Bar. Deze Bar bestaat uit 7 hemelse lagen met koekjes, chocolade, butterscotch, koffie, karamel, pecannoten en kokos. Perfect voor Valentijnsdag!

Wat heb je nodig?

  • 100 à 200 ml melk (type melk naar keuze)
  • Koffie om de espresso mee te bereiden
  • 1x 7 Layers Bar (o.a. verkrijgbaar in de Food Matterz winkel)
  • 1x kopje of glas
  • Kaneelsiroop
  • Slagroom

Je bereidt de koffie variatie als volgt:

  1. Doe als eerste een scheutje kaneelsiroop in het kopje.
  2. Bereid een latte macchiato door circa 50 à 80 ml melk op te schuimen en in het kopje met de kaneelsiroop te gieten.
  3. Maak vervolgens een espresso en giet deze bij de melk en het scheutje kaneelsiroop in.
  4. Je kunt er nu voor kiezen om de espresso, de opgeschuimde melk en de kaneelsiroop door te roeren, zodat de smaken een geheel vormen. Mocht je een glas gebruiken, dan kan het mooi zijn om de lagen even te laten zoals ze zijn en het pas te roeren als je de koffie aan je geliefde hebt gegeven.
  5. Voeg een grote dot slagroom toe aan de koffie. De slagroom komt bovenop de koffie te liggen. Let op! Doordat de latte macchiato warm is, smelt de slagroom snel. Het is dus noodzakelijk dat je de koffie variatie daarna zo snel mogelijk kunt uitserveren.
  6. Verkruimel tot slot de 7 Layers Bar en voeg deze stukjes toe aan de slagroom. Daarmee maak je de koffie helemaal af!

Macadamia Cacao Lover

De tweede koffie variatie is een en al liefde. Dit komt door de toevoeging van een scheutje macadamia siroop. Macadamia is een noot met een mooie volle en romige smaak. Daarmee is de noot perfect voor een heerlijke latte. Wil je weten hoe je hem bereidt? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig?

  • Macadamia siroop
  • 60 à 80 ml melk (type melk naar keuze)
  • Koffie om de espresso mee te bereiden
  • 1x kopje of glas
  • Cacao Nibs (o.a. verkrijgbaar in de Food Matterz winkel)
  • Cacao

Je bereidt deze latte als volgt:

  1. Doe als eerste een scheutje macadamia siroop in het kopje.
  2. Bereid vervolgens eerst een heerlijke espresso en voeg deze toe aan het kopje. Roer de espresso en de siroop goed door elkaar heen.
  3. Schuim vervolgens de melk op en voeg dit toe aan de espresso. Als het je lukt kan je daar een mooie latte art bij maken.
  4. Maak de latte tot slot helemaal af door er een klein beetje cacao nibs en cacao aan toe te voegen.
  5. Et voilà, uitserveren maar!

Creamy Praline

De laatste latte die we graag met jou willen delen, is een koffie variatie met wat extra spice. Hier gaan namelijk twee shots espresso in, waardoor de latte een heel stuk sterker wordt. Overigens is het een latte met een extra zoete touch. In plaats van alleen melk toe te voegen, voegen we namelijk ook een scheutje slagroom toe. Daarmee is de latte perfect voor de soft spicy lovers!

Wat heb je nodig?

  • Praline siroop
  • 60 à 80 ml melk (type melk naar keuze)
  • Koffie om de twee shots espresso mee te bereiden
  • Schenkbare slagroom
  • 1x kopje of glas
  • Cacaopoeder

Je bereidt deze latte als volgt:

  1. Begin weer met het toevoegen van een shotje Praline siroop, zodat deze de bodem van het kopje bedekt.
  2. Bereid vervolgens de twee espresso shots en voeg deze toe aan de siroop. Roer even goed door.
  3. Schuim vervolgens de melk op en voeg daar het scheutje slagroom aan toe.
  4. Voeg het geheel toe aan het kopje met daarin de twee shots espresso en de Praline siroop. Als het lukt kun je daar een mooie latte art bij maken.
  5. Maak de latte ten slotte af door er een een klein beetje cacaopoeder aan toe te voegen.
  6. Et voilà, het genieten kan beginnen!

Dat waren ze, onze drie favoriete zoete koffie variaties die de perfecte toevoeging zijn aan een dag vol met liefde! Wij hopen dat jij jouw geliefde mag verrassen met een van deze drie latte’s. Geniet ervan en vier de liefde!

misschien vind je dit ook leuk?

Ambachtelijk bier met een duurzame focus | Het Brouwdok | Food Matterz Groningen | Voeding met een verhaal | Ambachtelijk genieten | Ambachtelijk lunchen in Groningen | Echt gezond en lekker eten in Groningen
Leveranciers

Ambachtelijk bier met duurzame focus

Kan jij ook zo genieten van een heerlijk fris biertje tijdens deze warmere zomerdagen? Wij wel! Bij Food Matterz denken wij niet alleen na over de ambacht, kwaliteit en het verhaal van onze voedingsproducten, maar duiken we ook de diepte in als het op onze dranken aankomt. Ook die worden

Lees verder »
Lekkernijen voor een ontspannen weekend | lekkernijen tips | Zoetigheden tips | Weekend tips | koffie tips weekend | koffie tips groningen | koffie bar groningen | lunchroom groningen
Tips en Weetjes

Het ontstaan van Food Matterz

In november 2024 bestaat Food Matterz maar liefst 7 jaar! De tijd is voorbijgevlogen, dus het is de hoogste tijd voor een korte terugblik in de geschiedenis van Food Matterz. Het begon allemaal bij Hennie (de eigenaresse) die de grote droom had om samen met haar partner Jeroen een eigen

Lees verder »
Het goede van de natuur | Onze bakker | Bakker Luuk | Brood met passie en liefde bereid | Food Matterz | eerlijk en lekker eten in Groningen | Gezond eten in Groningen | Ambachtelijk lunchen | Ambachtelijk brood | samen genieten | lunchen in Groningen
Leveranciers

Ware ambacht: ons brood van Bakker Luuk

De dagverse broden van Bakker Luuk, knapperig van buiten en zacht van binnen vormen al jaren de basis voor vrijwel alle Food Matterz gerechten. Het familiebedrijf van Bakker Luuk bakt al generaties lang de lekkerste broden en patisserie. Ze doen het volgens oud traditioneel recept met meel, water en zout.

Lees verder »

Leer alles over bewuste voeding

Ben jij net zo dol op voeding als wij dat zijn? Dan zijn de Food Matterz Stories iets voor jou. Elke maand versturen wij twee mails: een Food Matterz nieuwsbrief en een Food Matterz Academy. In de eerste mail delen wij lekkere recepten, tips en nieuwe producten met je. In de Academy mail gaan we, zoals de naam al zegt veel dieper in op één onderwerp. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan het effect van voeding op jouw lichaam. Lijkt het je leuk? Meld je dan aan voor (een van) de Stories.

Onze contactgegevens

Food Matterz B.V.
Oude Ebbingestraat 86
9712 HM te Groningen

050 2045440
info@foodmatterz.nl

Onze openingstijden

Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
Woensdag 09.00 – 17.30 uur
Donderdag 09.00 – 17.30 uur
Vrijdag 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
Zondag 10.00 – 17.30 uur

Je vindt ons hier!

lunchen en goede koffie in centrum Groningen | Food Matters café | gezellig lunchen en genieten | mooie lunchplekken Groningen