Vanaf begin januari is ook Food Matterz begonnen met goede voornemens. Vanaf begin dit jaar verkopen wij bij Food Matterz namelijk Granola van Tante Luus. Tante Luus heeft haar eigen receptenlijn van Granola sinds dat haar eigen gemaakte Granola een groot succes bleek te zijn. Tante Luus kennen veel mensen als deelnemer aan het programma Masterchef Holland 2011 en heeft op haar Facebookpagina extra aandacht besteed aan Food Matterz. Dat vinden wij dan weer heel leuk! 

Het was een lang gekoesterde droom van eigenaresse Hennie; haar eigen ‘deli’. Een delicatessenzaak waar je ook heerlijk kan ontbijten, lunchen, én terecht kan voor een fijne borrel met snaai & snack plank. Toen haar dertienjarige dochter op een gegeven moment verzuchtte “mama, het is nú of nooit” zette ze de daad bij het woord.

Na een grondige verbouwing in het voormalige pand van ‘lederwinkel Zaal’ – iedere stadjer/Groninger weet nu waar Food Matterz te vinden is- opende Food Matterz medio november 2017 haar deuren. Het voelt alsof ze er al jaren zitten.

Als ik Hennie en partner Jeroen bezoek om kennis te maken, zit er naast ons een oudere dame met een kopje koffie. Geen telefoon in de hand, niet lezend maar gewoon content voor zich uit turend en genietend van haar cappuccino. Het zag er allemaal zeer ontspannen uit en dat past ook goed bij de insteek die ze hebben. Een plek waar iedereen die van -bewust- eten houdt zich op z’n plek voelt. Of je nou alleen bent of met een groepje vrienden. In de tijd dat ik daar mijn ‘healthy tea’ (munt,verse gember en citroen) drink, zie ik een gezellige mengeling van gasten; moeders met jonge kinderen, de oudere koffie dame, toeristen, en studenten die hun kater wegdrinken met een stevig ontbijtje (dat van die kater kan ik niet met zekerheid zeggen maar wel dat ze als uitgehongerde wolven aanvielen op hun ontbijt;-).

Als doorgewinterde ‘foodie’ -want food matters(z)– kan het natuurlijk niet anders dan dat Hennie met zorg heeft gekeken naar wáár de ingrediënten vandaan komen. Zo wordt bijvoorbeeld al het brood geleverd door bakker Luuk van Luuks Brood & Patisserie, die werkt met de natuurlijke grondstoffen van Mulder Pot uit Kropswolde.

Op de ietwat Italiaans aandoende kaart, staat ook een dagverse buffelmozzarella. Onder andere verwerkt in de ‘tosti di capra’, met geitenkaas, pesto genovese, jonge spinazie, avocado en buffelmozzarella. De mozzarella wordt gehaald bij “Orobianco” uit… Opende (GN). 

Een deel van de steeds wisselende zoetigheden -denk red velvet cake- nemen ze af bij de ‘Bake my Day, the American bakery‘. Juist het aangaan van dit soort samenwerkingen, met lokale ondernemers, is een van de dingen die het ondernemen voor Hennie een extra vleugje ‘oemff’ geeft.

Ook aan de kleintjes is gedacht; op het menu staat een boterham met kaas, aardbeienjam, of hagelslag. Op de kaart staat helder per gerecht vermeld welke allergenen erin zitten. Wel zo handig en helemaal van nu.

De inrichting van de zaak hebben ze samen uitgedokterd en doet een beetje ‘Scandi chique’ aan en het oogt en voelt bovenal zeer comfortabel. De plek op de bank bij het lange raam is mijn favoriet. De bank is namelijk strategisch geplaatst bóven de verwarming. Een perfecte ‘koukleumenplek’. Let ook vooral even op de geweldige stalen constructie die het pand verdeelt in het horeca- en winkeldeel; prachtig!

De bediening is sprankelend, vlot en hebben ogen in hun rug. Er valt zo veel te zeggen voor ‘ouderwetse’ dienstverlening, heerlijk!

In het winkeldeel kan je terecht voor een keur aan verse delicatessen maar ook voor cadeauartikelen van onder andere Nicolas Vahe, of de lekkere relishes van het Ierse merk ‘Ballymaloe‘ (dat overigens bij alle tosti’s standaard geserveerd wordt). Sowieso is het grootse deel van hetgeen je daar eet ook gewoon te koop. Ook ben je hier aan het juiste adres voor fijne wijntjes en smakelijke speciaalbiertjes!    

Ik word gewoon heel blij van een zaak als Food Matterz. Dus als je eens een dagje Groningen ‘doet’ is dit een fijne plek om de belevingen even te bespreken. En als je in Groningen woont, mazzelaars die jullie zijn, jullie hebben er een nieuw ‘thuis’ bij!

Vergeet ik het bijna te zeggen, maar ook hier is onze Classic granola en de Fryske Dúmke variant vanaf nu te koop. Eerdaags staat het ook op de kaart als ontbijt!

Food Matterz
Oude Ebbingestraat 86
Groningen

Een gedachte over “Granola van Tante Luus!

Geef een reactie